Degustacije

Veselimo se vsakega vašega obiska, saj boste le tako spoznali našo celotno zgodbo. Posvetimo se prav vsakemu gostu posebej, ter mu pokažemo vinograde in klet. Prirejamo degustacije vin z domačimi suhomesnatimi izdelki, bodi si v senci mogočnega kostanja, ali pa v našem novem degustacijskem prostoru, ki sprejme 50 ljudi. Da bo vse popolno, pa so v nastanku tudi prenočišča.

Ogled vinogradov

Vino se rodi v vinogradu, zato je izbor lege prvi in najpomembnejši košček celotnega mozaika. Pri načrtovanju vinograda ne varčujemo. Večinoma Izbiramo južne lege z veliko sonca in burje, kjer na strminah oblikujemo za nas tipične terase, toda vsaka sorta ima svoje zahteve. Na 11 lokacijah najdemo 3 vrste tal, ki nam omogočajo pridelavo več stilov vin

Ogled posestva in kleti

Smo družina Ferjančič s Planine nad Ajdovščino, kjer se z vinogradništvom in vinarstvom ukvarjamo že od leta 1809. Tu, na Vipavskih gričih, kjer se dolina loči od Krasa, vladajo ekstremni, a za vinsko trto pravi pogoji. Lapornata tla, ki dajo vinom mineralnost, Vipavska burja, ki prispeva svežino in mediteransko sonce, predstavljajo terroir Vipavske doline. V teh pogojih, ne moremo imeti veliko, lahko pa imamo dobro in to je naše prvo načelo.

Češnje

V času ko se grozdi še sramežljivo skrivajo, mali rdeči sadeži na naših 100 drevesih že nakazujejo prihod poletja. Drevesa te sadne vrste smo vzgojili nizko, da lahko sladke plodove odtrga še tako majhna roka. Sveže češnje dostavljamo na dom, lahko pa si jih naberete tudi sami, da bosta pristnost in užitek kar največja.

Imate vprašanje? Kontaktirajte nas in z veseljem vam bomo odgovorili.